Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații au adoptat Legea privind emisiile industriale

28 iul. 2022,, 10:42   Politică
2046 0

Legislativul a adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, Legea privind emisiile industriale. Adoptarea actului legislativ face parte din angajamentele asumate de țara noastră în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, la capitolul ”Mediul înconjurător”.

Documentul presupune instituirea unui cadru normativ care vizează prevenirea și controlul poluării provocate de activitățile industriale și economice, în vederea reducerii emisiilor în aer, apă și sol. În acest sens, sînt definite scopul, principiile și domeniul de aplicare a prevederilor legii, atribuțiile autorităților în domeniul prevenirii și controlului poluării, precum și obligațiile operatorilor și specialiștilor de mediu.

De asemenea, proiectul reglementează procedura de eliberare a autorizațiilor integrate de mediu/autorizației de mediu, condițiile și termenii de emitere a actelor permisive. Totodată, noua lege propune crearea unui sistem de control de mediu prin asigurarea respectării cerințelor din autorizația de mediu, care va fi realizat de Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Proiectul de lege privind emisiile industriale a fost susținut, în lectura a doua, cu votul a 59 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?