Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Deputații au adoptat Legea privind emisiile industriale

28 iul. 10:42   Politică
1068

Legislativul a adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, Legea privind emisiile industriale. Adoptarea actului legislativ face parte din angajamentele asumate de țara noastră în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, la capitolul ”Mediul înconjurător”.

Documentul presupune instituirea unui cadru normativ care vizează prevenirea și controlul poluării provocate de activitățile industriale și economice, în vederea reducerii emisiilor în aer, apă și sol. În acest sens, sînt definite scopul, principiile și domeniul de aplicare a prevederilor legii, atribuțiile autorităților în domeniul prevenirii și controlului poluării, precum și obligațiile operatorilor și specialiștilor de mediu.

De asemenea, proiectul reglementează procedura de eliberare a autorizațiilor integrate de mediu/autorizației de mediu, condițiile și termenii de emitere a actelor permisive. Totodată, noua lege propune crearea unui sistem de control de mediu prin asigurarea respectării cerințelor din autorizația de mediu, care va fi realizat de Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Proiectul de lege privind emisiile industriale a fost susținut, în lectura a doua, cu votul a 59 de deputați.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав