X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost modificată Legea privind evaluarea impactului asupra mediului

28 iul. 2022,, 10:37   Politică
2120 0

Deputații au votat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul de lege care asigură transpunerea în legislația națională a prevederilor actelor UE în domeniul mediului. Au fost modificate Legea privind evaluarea impactului asupra mediului, Legea privind evaluarea strategică de mediu și Legea privind expertiza ecologică.

Normele actualizate presupun, în special, reducerea termenului de desfășurare a procedurii de evaluare a impactului asupra mediului (pînă la 30 de zile lucrătoare), revizuirea listei de activități planificate pentru care este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, dar și și introducerea plății pentru eliberarea acordului de mediu.

Responsabilă de elaborarea Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului va fi Agenția de Mediu. Totodată, va fi creată o comisie de experți pentru analiza raportul privind evaluarea strategică de mediu.

Proiectul de lege va intra în vigoare la expirarea a șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi va fi abrogată Legea privind expertiza ecologică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?