Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Declarațiile lui Dodon la Soci, descalificate de PD

15 mai. 2018,, 12:27   Politică
4386 14

Subiectul acordării Moldovei a statutului de observator la Uniunea Economică Eurasiatică a fost abordat la ședința săptămînală a PD, informează Noi.md.

Membrii formațiunii au precizat că, în ciuda acestei decizii, vectorul extern al Republicii Moldova rămîne integrarea europeană. Fruntașii partidului au calificat declarațiile făcute de președintele Igor Dodon la Soci privind participarea Moldovei la programul Uniunii Economice Eurasiatice ca fiind irelevante.

„Republica Moldova este o țară parlamentară și nicio decizie referitoare la participarea în cadrul unor organizații internaționale nu poate fi luată fără acordul și fără inițiativa din partea Paramentului. Este destul de clar că aceste declarații au fost făcut de Igor Dodon în calitate de persoană fizică, și nu reprezintă Moldova atît timp cît nu există un aviz pozitiv din partea Guvernului. PD reconfirmă că vectorul european este unul care nu va fi schimbat”, a comentat purtătorul de cuvînt al PD, Vitalie Gămurari.

El a amintit că vectorul extern de dezvoltare al țării este consfințit într-un șir de acorduri internaționale, în primul rînd fiind vorba de Acordul de asociere cu UE.

Menționăm că liderii statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) au convenit să acorde Republicii Moldova statutul de observator, a anunţat preşedintele rus, Vladimir Putin, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem Economic Eurasiatic de la Soci. La reuniune a participat și președintele Igor Dodon, care a apreciat acest moment ca fiind unul istoric.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?