Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: "România a vrut întotdeauna și vrea să îndepărteze Moldova de Rusia"

11 iun. 2020,, 14:30   Politică
4839 29

România a vrut întotdeauna și vrea să îndepărteze Moldova de Rusia. Ea este, în general, împotriva consolidării pozițiilor rusești.

Declarația a fost făcută de politologul Corneliu Ciurea, comentînd special pentru eNews informația apărută în mass-media precum că România a declarat oficial Rusia drept dușman, acuzînd-o de comportament agresiv și militarizarea regiunii mării negre, transmite Noi.md.

"Aceasta este poziția oficială a României. Ea are temeri cu privire la situația din Transnistria și aflarea trupelor ruse acolo. Ea este îngrijorată și de problema privind Ucraina. Se pregătește să respingă agresiunea Rusiei. Această poziție antirusească prevalează în multe țări europene medii", a menționat Corneliu Ciurea.

Întrebat dacă România încearcă astfel să influențeze poziția Moldovei față de Rusia, el a spus: "Anume prin această declarație - nu. Dar România a dorit întotdeauna și vrea să ne îndepărteze țara de Rusia. Ea este, în general, împotriva consolidării pozițiilor rusești. De exemplu, nu-l invită la ei pe Igor Dodon. Acolo mulți chiar regretă faptul că l-au alungat pe Plahotniuc, ei ar fi preferat să rămînă aici".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?