Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarație: Moldova are nevoie de un fond pentru reintegrarea Transnistriei

21 mar. 07:01   Politică
4263 0

Moldova are nevoie de un fond pentru reintegrarea țării, similar celui din Coreea de Sud, consideră ambasadorul Moldovei la Washington, Viorel Ursu. Potrivit diplomatului, la acest fond ar putea contribui atît cetățenii, cît și partenerii externi.

Șeful misiunii diplomatice a țării noastre în SUA susține că, deși se vorbește mult de apropierea regiunii nerecunoscute de Rusia, oamenii de afaceri de acolo deja beneficiază și vor continua să beneficieze de avantaje, urmare a integrării europene a țării. Mai mult, conform lui, conflictul înghețat nu reprezintă obstacol pentru aderarea Moldovei la UE.

„Cred că conflictul cu autoritățile din regiunea transnistreană nu va fi obstacol pentru integrarea europeană. Cred că va fi un factor care ne va ajuta. Întreprinderile fac exporturi în Uniunea Europeană. Ele beneficiază de acordul de asociere, de liber schimb, cu atît mai mult vor beneficia cînd vom integra în cadrul normativ din Uniunii Europene”, a declarat Viorel Ursu, în cadrul emisiunii „Realitatea te privește” de la RLIVE TV.

În același timp, potrivit ambasadorului, Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru costurile reintegrării țării. În opinia sa, acestea ar urma să fie acoperite de cetățenii care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului.

12
0
0
1
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?