De ce Dodon nu a fost la ceremonia de inaugurare a lui Zelenski

De ce Dodon nu a fost la ceremonia de inaugurare a lui Zelenski

Președinția a venit cu o explicație referitor la faptul că președintele Igor Dodon nu a fost la ceremonia de inaugurare a lui Vladimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei.

Nu este clar dacă șeful statului Igor Dodon a fost invitat la eveniment. Potrivit consilierului prezidențial, Aureliu Ciocoi, de organizarea evenimentului de investire a noului președinte ucrainean a fost responsabil Minsterul de Externe al Ucrainei și fosta administrație prezidențială din țara vecină.

„… În ceea ce privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din cîte știu, în conformitate cu Decretul emis de fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, responsabil de organizarea ceremoniei și inclusiv de trimiterea invitațiilor la eveniment a fost Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, precum și administrația fostului președinte”, spune consilierul prezidențial, într-un comunicat emis de reprezentanții Președinției.

Nici președintele Igor Dodon și nici premierul Pavel Filip nu au participat la ceremonia de investire a noului președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski. La eveniment a fost prezent doar ministrul de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load