X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

De ce are nevoie Moldova de o misiune de apărare franceză

8 mar. 00:15   Politică
3168 1

Franța va deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău.

Despre acest lucru a anunțat președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul unei conferințe de presă la Paris, susținută alături de președinta Maia Sandu.

"Deschiderea unei misiuni permanente de apărare la Chișinău în următoarele luni ne va permite, de asemenea, să lucrăm mai eficient pentru a ne consolida cooperarea în ceea ce privește educația, formarea și interoperabilitatea forțelor noastre armate”, a declarat Macron în cadrul conferinței de presă.

Potrivit șeful statului francez, sarcina principală a acestei misiuni va fi organizarea instruirii militarilor moldoveni.

De asemenea, Macron a precizat că aceasta va fi doar prima etapă, care va fi completată cu colaborări comune în alte domenii, precum lupta împotriva dezinformării și a atacurilor cibernetice.


"Pe plan bilateral, vom contribui la acest efort colectivde consolidare a suveranității și securității statului dumneavoastră. Acesta este sensul acordului de securitate pe care miniștrii noștri ai apărării îl vor semna acum, care va crea un cadru pentru consolidarea cooperării noastre", a adăugat el.

În același timp, președintele Franței și-a exprimat "sprijinul neclintit" pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.
De asemenea, ambii lideri au cerut Rusiei să își retragă trupele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

9
0
0
1
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?