X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Data alegerilor parlamentare va fi stabilită în următoarele săptămîni – declarație

4 iul. 2018,, 11:01   Politică
2639 1

Pînă la încheierea sesiunii parlamentare curente, deputații urmează să adopte o hotărîre cu privire la stabilirea datei alegerilor parlamentare din toamna acestei an.

Anunțul a fost făcut de deputatul socialist Grigore Novac, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md. Potrivit lui, acest subiect este unul prioritar pe agenda Legislativului, în contextul în care sesiunea de încheie la sfîrșitul lunii iulie.

„În următoarele trei săptămâni vom avea claritate referitor la data alegerilor parlamentare: Parlamentul va vota și o să ne spună data – că o să fie în decembrie, că o să fie în ianuarie sau februarie, vom vedea când va fi, dar cred că o să avem data în următoarele trei săptămâni”, a declarat Novac.

Referindu-se la intenția guvernări de a modifica legislația electorală, astfel încît să fie prevenită invalidarea alegerilor pe motiv de agitație electorală pe viitor, Novac a precizat că aceste modificări vor fi neesențiale.

„Dacă vorbim despre modificarea legislației, vorbim în primul rînd despre modificarea unor articole care în principiu nu schimbă mare lucru. E vorba despre articolul 52 din Codul Electoral, ceea ce ține de agitația electorală. Ați văzut că astăzi tot mai multe voci vorbesc că agitația e posibilă, altele că nu e – deci sînt diferite opinii.Cred că este un lucru bine venit pentru a aduce lumină și claritate, pentru ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de situații dubioase, ar fi oportun poate de intervenit”, a relatat deputatul.


Deputatul a mai precizat că modificarea sistemului electoral este imposibilă, întrucît legislația nu permite asemenea modificări semnificative la mai puțin de un an înaintea scrutinului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?