X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Cum răspunde Ion Chicu, fiind întrebat dacă are de gînd să demisioneze

29 mai. 2020,, 08:14   Politică
4311 5

Premierul Ion Chicu spune că nu își va da demisia din proprie inițiativă, iar dacă va fi demis de o nouă majoritate în Parlament, va rămîne în funcție pînă la numirea unui nou prim-ministru. Totodată, Chicu spune că are dubii că o nouă majoritate legislativă ar putea numi un nou Guvern, scrie tv8.md.

„Văzînd deja că cei care sînt foarte avani la dat jos Guvernul nu pot institui un nou Guvern, va ieși că eu am provocat instabilitate în țară, dîndu-mi demisia. Dacă au atîta determinare și strategie bine închegată și de a da jos Guvernul și de a instala unul, la noi e democrație și Parlamentul decide. Dar eu singur nu cred că o să fac acest lucru pentru că sînt absolut sigur că această combinație dintre unul care fuge de pușcărie pentru că a furat miliardul, altul care pentru alcevea, ei nu pot forma o majoritate parlamentară sănătoasă și n-o să numească Guvernul”, a menționat premierul la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Totuși, Chicu spune că chiar dacă va fi demis de Parlament, va rămîne în funcție pînă la numirea unui executiv nou. „Pînă ce nu vine noul prim-ministru să-l salut, să-i transmit lucrurile n-o să mă duc pentru că nu pot să fac acest lucru pentru că nu este un comportament responsabil”, a precizat Chicu.

Amintim că 14 deputați din Partidul Democrat au părăsit formațiunea și s-au alăturat la grupul parlamentar „Pro Moldova” și frațiunii Partidului Șor, care sînt în opoziție. Astfel, majoritatea parlamentară s-a redus pînă la 52 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?