Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum comentează un deputat PAS „locurile în Parlament” promise fermierilor de PAS

29 feb. 08:31   Politică
2664 0

Deputatul PAS Radu Marian declară că nu cunoaște ceva despre promisiunile Partidului Acțiune și Solidaritate, din perioada anilor 2020-2021, făcute fermierilor în schimbul sprijinului oferit în campaniile electorale.

„Mi se pare ciudat. Nu este în caracterul nostru să promitem cuiva vreo funcție”, a declarat Marian la UNInterviu, după ce doi agricultori au povestit cu lux de amănunte cum liderul PAS, Igor Grosu, le-ar fi pormis locuri în Parlament sau, cel puțin, funcția de ministru al Agriculturii, însă nu s-a mai ținut de cuvînt.

„Nu știu, prima dată aud! Noi îl avem pe dl Iurie Pasat deputat în parlament, fermier. Mi se pare ciudat, nu este în caracterul nostru să promitem cuiva vreo funcție”, a declarat Radu Marian.

Deputatul a ținut să menționeze că „guvernarea va continua să majoreze fondul de subvenționare pentru agricultori”, fără să spună cu exactitate cînd se va întîmpla asta și cu cît va crește suma.

Fermierii au protestat zile în șir în toată țara. Au blocat vama Leușeni și drumuri naționale, dar nu au obținut facilități de la Guvern.


Fermierul Alexandru Brînză afirmă că în anul 2021, înainte de alegerile parlamentare anticipate, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate le-a promis agricultorilor locuri pe lista electorală a formațiunii, apoi fotoliul de ministru al Agriculturii și funcții de secretari de stat „în semn de recunoștință pentru susținerea acordată”.

„Este adevărat. De cînd a fost acea întîlnire, mă gîndeam, va fi necesar să spun public acest lucru sau nu. Aici e nevoie de un pix și o hîrtie, pentru că au fost mulți pași și atîta manipulare, ei de atunci spun minciuni, aceiași actori care mint și acum, ne-au mințit și atunci.

3
4
0
1
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?