X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum comentează Revenco demisia lui Podarilov

18 feb. 2022,, 06:31   Politică
2816 2

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, susține că a aflat de decizia lui Podarilov de a pleca de la șefia IGP cînd acesta a depus cererea de demisie. „sîntem o echipă din care a făcut parte și dumnealui, a venit cu decizia să meargă separat și eu în calitate de ministră nu am dreptul să o interpretez”, a declarat Revenco la emisiunea Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„A fost decizia dumnealui care mi-a fost comunicată. Eu astfel de decizie ale oamenilor din echipă le primesc, le respect și în continuare ne mișcăm cu echipa înainte. Asta este”, a spus Ana Revenco, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

Întrebată dacă decizia a fost influențată de Dorin Recean, ministra a răspuns că nu poate să cunoască acest lucru.

„S-a lucrat intensiv în această perioadă, se va lucra și în continuare. sîntem o echipă din care a făcut parte și dumnealui, a venit cu decizia să meargă separat și eu în calitate de ministră nu am dreptul să încep să o interpretez. Noi avem foarte multe sarcini în față”, a declarat Revenco.

Referitor la oamenii aduși în sistem de fostul șef IGP Ana Revenco a declarat că „mulți au fost numiți pe o perioadă de probă, dețin mandat de interimar, de aceea procesul de evaluare a performanțelor va fi curînd lansat”.


„Chiar de la 1 martie începe un program de instruire a celor din teritoriu, urmare căruia va fi și un exercițiu de evaluare”, a precizat ministra Afacerilor Interne.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a fost demis din funcție de Guvern, la data de 16 februarie. Potrivit deciziei, Podarilov a depus cerere de demisie, iar Executivul i-a acceptat-o, fără vreo discuție. Astfel, Viorel Cernăuțean a fost numit în funcția de șef interimar la IGP.

În seara aceleiași zile Podarilov a venit cu un mesaj.

„Procesul de curățare a sistemului cu siguranță în 5 luni nu se realizează, însă pot să declar că imediat în perioada care urmează munca depusă în această perioadă va începe să ia un rezultat în favoarea angajaților de poliție”, a menționat acesta

„Instalarea în fruntea Inspectoratului General al Poliției a unei persoane cu reputație îndoielnică a fost mai mult decît o greșeală”, susține fostul ministru de Interne și Președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?