Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Criza refugiaților, din nou în atenția președintelui Parlamentului

13 apr. 07:30   Politică
1985

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președinta Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, eurodeputata Iratxe García Pérez.

Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, gestionarea crizei refugiaților și prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a.

În cadrul întrevederii, Președintele Legislativului a vorbit despre mecanismul de gestionare a fluxului de refugiați ucraineni și eforturile depuse pentru a le acorda asistență medicală, socială și educațională. În context, speakerul a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat în acest sens.

”Pînă în prezent, circa 100.000 de persoane din Ucraina au rămas pe teritoriul țării noastre, printre care femei, copii și persoane în etate. Asta înseamnă și o povară pentru bugetul nostru. Și, în acest sens mizăm pe suportul organizațiilor europene și internaționale, încît să oferim un răspuns eficient la criza refugiaților”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Legislativului s-a referit și la prioritățile de pe agenda parlamentară.


”Prioritatea zero rămîne reforma justiției și combaterea corupției. De asemenea, avem pe rol un pachet de legi pentru anihilarea propagandei. Vom implementa reformele asumate, care sînt importante pentru cetățenii noștri”, a adăugat Președintele Parlamentului.

Totodată, speakerul Igor Grosu s-a referit la obiectivul de integrare în Uniunea Europeană, în contextul în care, la începutul lunii martie, țara noastră a depus cererea de aderare la UE.

”Contăm pe sprijinul Parlamentului European pentru susținerea unei tranziții ambițioase în relația țării noastre cu UE”, a menționat Președintele Parlamentului.

La final, participanții la întrevedere au convenit să intensifice colaborarea bilaterală, inclusiv cu partidele din familia Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав