X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Constantin Botnari, poreclit „borsetka” nu intenționează să revină în politică

29 iun. 2023,, 16:26   Politică
4021 0

Fostul deputat PDM, Constantin Botnari, se află în prezent la Londra și a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol. Este unul dintre oamenii apropiați lui Plahotniuc, fiind considerat mîna dreaptă a acestuia, avînd porecla „borsetka”.

El este acuzat, împreună cu Vladimir Plahotniuc, de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și de instigare la falsificarea actelor publice în iunie 2019, în dosarul în care este vizat și fostul director al Agenției Servicii Publice, Serghei Răilean, transmite zgd.md.

Potrivit PCCOCS, care i-a înaintat învinuirea la 21 decembrie 2021, „la indicația cetățeanului Plahotniuc, deputatul afiliat dînsului (Constantin Botnari, n.r.) și-a folosit autoritatea conferită prin poziția sa socială din acel moment, ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.”

Biroul Interpol de la Lyon a acceptat solicitarea biroului Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare pe Botnari, care în anul 2019 a fugit din R. Moldova, după ce PD din care făcea parte a cedat puterea. După ce a fost acuzat și anunțat în căutare, la 15 ianuarie 2022, pe un canal de Youtube creat în aceeași zi, Constantin Botnari s-a plîns că este persecutat politic.

Constantin Botnari se află în continuare la Londra, după cum ne-a informat avocata sa, Iuliana Pascal și în continuare nu-și recunoaște vina. „A fost numită o comisie rogatorie, i s-au acordat un set de întrebări, noi am răspuns la aceste întrebări, le-am expediat. Așteptăm ca autoritățile din R. Moldova să le primească și să vedem dacă mai au alte întrebări sau noi o să vrem să facem declarații, deja este poziția noastră de apărare și urmează să discutăm cu domnul Botnari”, a declarat avocata.


2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?