TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Consiliul Europei: Parlamentul nu poate fi dizolvat dacă exista majoritate parlamentară

Consiliul Europei a confirmat poziția sa anterioară – Parlamentul nu poate fi dizolvat dacă exista majoritate parlamentară.

Despre aceasta se menționează în răspunsul Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, la demersul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi.

În răspuns se subliniază că dizolvarea unui parlament ales prin alegeri libere și echitabile pentru exprimarea voinței poporului este o măsură de ultim recurs care nu poate fi luată în mod facil ci doar respectînd spiritul și litera Constituției.

Secretarul General face apel la simțul responsabilității tuturor instituțiilor și tuturor părților interesate din Republica Moldova pentru a evita o criză constituțională, ceea ce este cu atît mai necesar în perioada actuală, marcată de criza sanitară care afectează toate Statele noastre Membre.

Răspunsul Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a fost remis Curții Constituționale a Republicii Moldova.


Anterior Speakerul a solicitat Curții Constituționale interpelarea avizului amicus curiae al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei în privința Sesizării cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load