Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Comuniștii și socialiștii au expediat o scrisoare deschisă mai multor ambasade de la Chișinău

16 mai. 13:06   Politică
2135

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a expediat o scrisoare ambasadorilor a mai multor state, acreditați în Republica Moldova, precum și șefului Delegației Uniunii Europene, în care își exprimă îngrijorarea privind încercările anumitor forțe externe de a atrage Republica Moldova în conflictul militar de amploare.

Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin au făcut apel către ambasadori să exprime public poziția țărilor pe care le reprezintă în raport cu problema abordată.

"Observăm zilnic numeroasele încercări de a priva R.Moldova în mod public și neforma de statutul de neutralitate permanentă, consfințit în Constituția țării, de a ne limita capacitate de a menține o poziție echidistantă și suverane în favoarea păcii și a unei politice pragmatice, în favoarea cetățenilor noștri.(...).

Facem apel către domniile voastre să exprimați public poziția țărilor pe care le reprezentanți - parteneri strategici ai R.Moldova, cu privire la evenimentele descrise mai sus", se arată în declarație.

Scrisoare Ambasadori by Partidul Socialistilor din ...

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав