X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine vine la Ministerul Muncii, în locul lui Spatari

9 ian. 2023,, 13:16   Politică
4309 1

Guvernul a înaintat candidatura lui Alexei Buzu, în prezent director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, la funcția de ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Acesta a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, după ce Marcel Spatari și-a depus demisia.

"Ceea ce am început vom continuă cu noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Dumnealui este specialist în managementul politicilor publice, a oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare, implimentare și evaluare a politicilor publice sectoriale, a fost implicat în inițiative de consolidare a proceselor de management, a rezultatelor, aplicarea sistemelor de măsurare a performanțelor, promovarea bunei guvernări și a egalității de gen. Alexei a fost consultant pentru mai multe organizații internaționale de dezvoltare, în evaluarea de impact a programelor acestora în domeniul precum piață muncii, dezvolarea economică, asistență socială”, a declarat prim-ministrul Natalia Gavrilita", a remarcat premierul Natalia Gavrilița.

"Îmi asum acest mandat pentru o Moldovă mai egală, mai solidară și mai incluzivă, un mandat prin care vom susține tinerele familii, un mandat pentru a oferi mai multe programe eficiente tinerilor și persoanelor cu dizabilități, prin care vom încerca să reformăm sistemul de protecție socială", a declarat Buzu.

Alexei Buzu este directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, organizație care promovează egalitatea de gen și incluziunea în R. Moldova. Viitorul ministru are o experiență de 15 ani în care a oferit suport și consultanță organizațiilor locale, internaționale inclusiv autorităților centrale în dezvoltarea programelor evaluarea politicilor publice.


Totodată, din toamna anului trecut Alexei Buzu exercită funcția de președinte al Consiliului de Administrare al Centrului Analitic Independent Expert-Grup.

0
1
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?