X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cine este, de fapt, Andrian Сandu și care a fost și este rolul său

8 iul. 2020,, 10:45   Politică
7361 5

Actualul șef al grupului PRO Moldova, Andrian Candu, a fost primit anterior în "familia" lui Vladimir Plahotniuc, care gestiona activitățile tenebre ale președintelui V.Voronin și era antrenat în diferite scheme criminale.

În guvern Candu "acoperea" furtul miliardului, fiind viceprim-ministrul al Economiei, iar apoi în funcția de speaker al parlamentului, a condus procesul de acaparare a puterii legislative în Republica Moldova, iar acum, prin coruperea deputaților, Andrian Candu, a creat artificial un partid politic pentru reabilitarea lui Plahotniuc.

Despre aceasta a relatat fostul procuror-șef al Chișinăului, Ivan Diacov, descriind detaliat toate etapele de formare a politicianului Andrian Candu, transmite Noi.md.

”Fiind specializat în drept și economie în perioada regimului communist, a fost observat de V.Plahotniuc, care gestiona activitățile tenebre ale președintelui V.Voronin și antrenat în diferite scheme criminale prin offshoruri.

În 2009 Plahotniuc îl cunună, primindu-l în “familie” (După modelul “coza Nostra”)..


În 2010, Plahotniuc îl întroduce pe listele electorale PD și îl face deputat.

Mai târziu Candu este aranjat de către Plahotniuc vicepremier pe economie cu sarcina de a “acoperi” furtul miliardului.În 2014 plahotniuc îl pune pe Candu la cârma parlamentului,pentru dirijarea procesului de acaparare a puterii legislative, fapt care a generat acapararea puterii în stat.

După evadarea Nașului, Candu “cumpără” fictiv toate averile lui Plahotniuc, pentru împiedicarea confiscării lor.

Azi Candu a corupt 15 deputați creînd un partid politic artificial pentru torpilarea activității parlamentului și reabilitarea lui Plahotniuc.

Reclamația mediatică a activității organizației criminale,constituite de Plahotniuc (fapt stabilit de Procuratura Generală) în frunte cu Candu facilitează corupția și destrămarea statului de drept”, a scris Ivan Diacov pe pagina sa de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?