Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cînd va efectua o vizită în Moldova președintele în exercițiu al OSCE

12 mar. 18:15   Politică
1984 0

Președintele în exercițiu al OSCE, Jan Borg, intenționează să efectueze o vizită în Republica Moldova la 12 aprilie curent, în cadrul căreia va întreprinde vizite la Chișinău și Tiraspolu.

Despre acest lucru s-a discuta în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi la Tiraspol între așa-zisul președinte al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, și o delegație OSCE în frunte cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Meier-Harting.

Aceștia au venit, printre altele, pentru a pregăti viitoarea vizită în regiune a președintelui în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Jan Borg.

Interlocutorii au discutat în detaliu numeroase aspecte problematice. Thomas Mayer-Harting a subliniat că pentru el este important să cunoască pozițiile ambelor părți în conflict, inclusiv pentru pregătirea de calitate a viitoarei vizite a lui Jan Borg în Republica Moldova.

Diplomatul a dat asigurări că atenția OSCE este orientată pe rezolvarea problemelor existente, Jan Borg își dorește să contribuie la îmbunătățirea situației și ar considera o realizare rezolvarea efectivă a cel puțin uneia dintre problemele presante.


Participanții la reuniune și-au exprimat opinia unanimă că nu merită de așteptat o rezolvare miraculoasă a atuturor problemelor peste noapte - dar și-au exprimat disponibilitatea pentru o cooperare menită să rezolve sarcina principală de menținere a păcii și de asigurare a respectării drepturilor cetățenilor.

Vadim Krasnoselski a vorbit despre formatul inactiv de negocieri "5+2", a exprimat motivele obiective și subiective ale acestei situații, în opinia sa, și a subliniat că este pregătit pentru contactele "1+1" - un dialog între înalții oficiali de la Chișinău și Tiraspol, menționînd că întîlnirile reprezentanților politici sînt în prezent ineficiente, iar numărul lor este minim.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?