X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Chirtoacă spune că Sandu și Năstase îi întorc spatele și fug

29 iun. 2018,, 09:21   Politică
7645 3

Dorin Chirtoacă spune că liderii de opoziție Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor să discute cu el crearea unui bloc comun alături de liberali.

Mai mult, Chirtoacă spune că, la unul dintre proteste, opozanții nu i-au permis să țină o cuvîntare de pe scenă. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica” de la TV8.

„Cred că nu vor ca eu să vorbesc ca să rămînă doar dumnealor și să fie vorbitori mai slabi decît ei. Să fie mesaje de genul „m-am zae..." sau „arde fundul", ca să nu zic mai rău. Acolo sînt adolescenți! Noi trebuie să menținem ștacheta, nu să degradăm", spune Chirtoacă.

El afirmă că, la un moment dat, Năstase „a fugit cu microfonul". „El a încheiat mitingul, eu îl ajung din urmă și zic „Dă-mi voie să spun și eu două cuvinte". Dar el spune „Ce ești Serioja Mocanu?". Mă întreba „Anume acum?". Cînd dacă nu acum? Sîntem în dictatură", afirmă fostul primar general al capitalei.

Dorin Chirtoacă a spus că argumentul Maiei Sandu cu privire la filtrul de integritate este o prostie cîtă vreme nici ea însăși nu este nouă în politică. A făcut parte din Guvernul Filat.


„Maia îmi spune că e o prostie. Ce e o prostie? Nu e vorba că pe mine, dar ei pe unioniști îi trimit la filtru. Să-mi spună oamenii că mă vor la pensie și eu plec la țară, dar să mi-o spună oamenii. Dacă noi nu am fi ”acătării”, oamenii s-ar revolta împotriva noastră. Dar oamenii ne opresc pe stradă și vorbesc cu noi”, a adaugat el.

Liberalul își dorește o discuție cu Sandu și Năstase în privința unui bloc electoral.

„Eu cred că pot fi alături de ei și ridica acest popor. Dacă ei nu cred, asta e. Noi, liderii, trebuie să fim în față. Trebuie să se treacă de la discuții în presă la discuții la masă", crede el.

Chirtoacă a subliniat că evitarea de către PAS și PPDA de a discuta un bloc comun „este o eroare" și că aceștia „nu trebuie să-i desconsidere pe unioniști".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?