Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PAS și PPDA nu vor accepta alte formațiuni în blocul pentru parlamentare

28 iun. 2018,, 15:31   Politică
3037 4

PLDM și PL nu pot face parte din blocul parlamentar constituit de partidul Maiei Sandu și cel al lui Andrei Năstase. „Blocul se formează sub umbrela a două partide, dar pot să vină oameni din alte formațiuni, care trec prin filtrul de integritate”, a spus liderul PAS în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

„Toți cei care au în echipă oameni onești, puternici ca să obțină votul cetățenilor, sînt binevoiți să participe prin filtrele societății civile. Dacă PL are oameni integri, competiția este deschisă. Și PLDM o să participe prin oameni, dacă vor ieși învingători”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a reiterat că toți pretendenții la fotoliile de deputat care vor candida din partea blocului „PAS - PPDA” trebuie să treacă de cele două comisii constituite în acest sens. „Este comisia de integritate, doar cu ziariști de investigații și societatea civilă. A doua comisie este de meritocrație, din care fac parte 4 oameni din partidele politice și 4 oameni din societatea civilă”, a spus Sandu.

Întrebată dacă de această Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu corespund cerințelor, Maia Sandu a menționat că nu vrea să influențeze concluziile comisiei. „Cu siguranță vor da o notă obiectivă. Noi sîntem deschiși pentru oameni reprezentativi, ne dorim o listă care să acopere așteptările unui număr cît mai mare de alegători, dar să asigurăm onestitate”, a adăugat aceasta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?