X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Chicu a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova

13 noi. 2019,, 18:25   Politică
5403 6

Ion Chicu a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Despre asta a anunțat președintele Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă, scribe unimedia.info.

„Nu putem să ne permitem ca această situație de criză să dureze prea mult. Deaceea perioada de suspans, pe care cineva și-o dorește, eu nu vreau să fie prelungită. Am constat că Guvernul este demis, în această situație, președintele țării trebuie să înceapă procesul. Socialiștii au declarat că sunt gata să susțină o candidatură propusă de mine. Vedem ce vor face ceilalți deputați.

Ion Chicu are la dispoziție 15 zile pentru a forma lista de miniștri și programul de guvernare”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a dat citire decretului privind demisia Guvernului, după care a dat numire decretului de desemnarea lui Ion Chicu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Reamintim că ieri, Guvernul Sandu a căzut, cu votul a 63 de deputați PSRM și PD. Executivul a fost demis prin moțiune de cenzură. Iar astăzi dimineață, Igor Dodon a avut consultări cu fiecare dintre fracțiunile parlamentare.


Reprezentanții PSRM au declarat că sunt gata să formeze o nouă majoritate parlamentară cu ACUM, dacă blocul va susține un nou premier și o nouă componență a Guvernului. Pe de altă parte, Blocul ACUM a reiterat că o vede doar pe Maia Sandu în funcția de premier și nu va accepta nicio altă componență a Executivului. Mai mult, Alexandru Slusari a spus că „factorul destabilizator” al coaliției cu PSRM este Igor Dodon și o soluție ar fi demisia acestuia. Fracțiunea PDM a spus că nu este gata de coaliție parlamentară, dar vor examina posibilitatea votării unui Guvern minoritar. Iar fracțiunea ȘOR a anunțat că optează pentru alegeri anticipate și se va abține de la votul pentru un Guvern minoritar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?