X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce spune Ana Revenco despre crearea Centrului „Patriot”

30 mai. 2023,, 10:00   Politică
2327 0

Ana Revenco și-a exprimat opinia despre crearea unui Centru național de apărare informațională și combatere a propagandei „Patriot”.

Crearea unui Centru Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei cu denumirea generică „Patriot”este necesar, întrucît autoritățile pot veni cu informașie veridică, în atenția și în interesul cetățeanului, înainte ca acesta să fie abordat prin informații false.

Declarația a fost facuta de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul emisiunii În Profunzime de la protv.md.

"Demult trebuiau instituționalizate aceste eforturi de luptă cu propaganda și dezinformarea. Odată instituționalizat, ne permite, nouă, tururor autorităților, să acționăm, în primul rînd, sincronizat.

Or, acționarea sincronizată, lupta cu propaganda, dezinformarea, lupta într-un mod coordonat, prin anticipare, reacționare, nu post fals, nu post materializarea unui element din razboiul hibrid, dar anticiparea și acționarea proactivă", a spus Revenco.


Ministrul a mai menționat că proiectul va oferi ocazia tuturor să contribuie și să precizeze exact aceste mecanisme de control.

"Am toată certitudinea că oamenii înțeleg ce înseamnă această propagandă, ce înseamnă această manipulare, ce înseamnă această dezinformare, or, ea vine atît de agresiv în viața unui om, în agenda autorităților statului, încît, chiar și dacă se începe cu acest palier, vor fi foarte vizibile și acțiunile".

Totodata, Revenco a mai spus că toate autoritățile au semnalat despre nevoia de a aborda integrat, lupta cu știrile false, dezinformarea și manipularea.

2
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?