X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce se află în spatele acordării Republicii Moldova a statutului de candidat la aderarea la UE. Opinie

1 aug. 2022,, 11:45   Politică
3373 0

Acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană este strict politică, seamănă cu un avans politic și o dorință de a-și exprima solidaritatea, de a încuraja, de a promite ajutor.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul, politologul Ernest Vardanean, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV Moldova, relatează Noi.md.

"Această decizie a Uniunii Europene este strict politică, nu este justificată legal și, din nou, face parte din gîndirea de pachet, adică dorința de a include Moldova la pachetul cu Ucraina. Este clar că acest lucru se întîmplă în contextul războiului, este clar că aceasta a fost o expresie a solidarității cu Ucraina. Această decizie poate fi salutată politic. Dar, în situația actuală, acest lucru pare un avans politic, dar nu pare un caz verificat legal, promițător din punct de vedere legal, pentru că fie că este vorba de Ucraina, fie că este vorba de Moldova, acestea sunt țări profund corupte și cu clanuri, cu un sistem de stat foarte ineficient. Decizia UE nu se bazează acum decît pe solidaritate și pe dorința de a ajuta, de a încuraja, de a spune că sîntem alături de voi", a declarat Ernest Vardanean.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?