X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Ce face Irina Vlah în componența guvernului Gavrilița

6 aug. 2021,, 19:35   Politică
6513 6

Astăzi, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat noul guvern, format de Natalia Gavrilița.

Împreună cu noii miniștri, a depus jurămîntul constituțional în fața Președintelui țării, Maia Sandu, în administrația șefului statului, și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Mulți internauți, după ce au văzut-o pe Irina Vlah la ceremonia de depunere a jurămîntului noului guvern, s-au întrebat: Ce face bașcanul Găgăuziei la acest eveniment dacă nu se află pe lista membrilor nominali ai guvernului aprobat de Parlament?

Trebuie menționat faptul că bașcanul Găgăuziei este membru al Guvernului Republicii Moldova prin funcția pe care o deține. Șeful Găgăuziei, prin decretul Președintelui Republicii Moldova, este aprobat în calitate de membru al guvernului Republicii Moldova.

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul privind numirea noului guvern, care a primit votul de încredere al Parlamentului, și a confirmat, de asemenea, funcția de membru al Guvernului al bașcanului Găgăuziei Irina Vlah în baza art. 14 p. 4 din prevederile Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei.


De aceea, șefa autonomiei, Irina Vlah, a depus astăzi jurămîntul împreună cu membrii întregului guvern nou al Republicii Moldova.

În calitate de bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah a făcut parte din componența tuturor guvernelor Republicii Moldova din momentul preluării funcției de șef al autonomiei.

Menționăm faptul că Irina Vlah nu este membru al noului Consiliu Suprem de Securitate, format de președintele țării, Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?