Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Borșevici: Cu cît mai multe iluzii ne facem, cu atît mai multe dezastre vor apărea în țara noastră

16 sep. 2021,, 18:00   Politică
3001 13

„Toate încercările președintelui și guvernului de a se disocia de responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă în țară vor duce mai devreme sau mai tîrziu la o scădere catastrofală a ratingului de încredere al acestor instituții, care fac acum o farsă ridicolă de luptă împotriva corupției prin uzurparea puterii judiciare, electorale și mediatice în țară”.

Această opinie a fost exprimată de profesorul și diplomatul Victor Borșevici.

„Ca întotdeauna, mișcările și tendințele care au loc pe scena mondială îi afectează cel mai mult pe cei care nu vor să le observe și să le înțeleagă. Creșterea actuală a prețurilor în Moldova la toate tipurile de bunuri și servicii este direct legată de procesele de inflație catastrofale de pe piețele mondiale și de confruntarea militar-politică sporită dintre Occident și Est. Prin urmare, încercările instituțiilor președintelui și ale guvernului de a se disocia de responsabilitatea pentru cele mai periculoase procese sociale și economice care au loc în țară par foarte ciudate”.

Borșevici pune întrebarea: cine are nevoie de o astfel de putere, care a fost aleasă de oameni anume pentru a rezolva problemele urgente legate de securitatea energetică, alimentară și medicală?

„Acum vedem cum, după mișcări miope și declarații despre așa-numita „problemă a Crimeii” și alte declarații și acțiuni neprietenoase în legătură cu Transnistria și Rusia, președintele încearcă să paseze parlamentului grija și responsabilitatea pentru îmbunătățirea legăturilor economice cu Federația Rusă. În același timp, ea încearcă să ignore marele potențial pozitiv al Blocului socialiștilor și comuniștilor în stabilirea unor relații de prietenie cu această țară”.


„Singura ieșire în situația politică, economică și socială actuală în ajunul unei ierni reci și înfometate este de a uni întreaga instituție politică și economică a Moldovei pentru a aborda urgent problemele stringente. Conform Constituției, responsabilitatea specială pentru astfel de probleme și decizii revine președintelui țării. Prin urmare, toate încercările președintelui și guvernului de a se disocia de responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă în țară vor duce mai devreme sau mai tîrziu la o scădere catastrofală a ratingului de încredere al acestor instituții guvernamentale, care joacă acum o farsă ridicolă de luptă împotriva corupției prin uzurparea puterii judiciare, electorale și mediatice din țară. Iar toți cei care sînt încă euforici cu privire la victoria așa-numitelor forțe „liberal-democratice” din țară ar trebui să-și amintească de maxima clasică și nemuritoare: „Ceea ce ai semănat, aceea ai cules”. Și cu cît mai mult ne facem iluzii, cu atît mai multe dezastre vor apărea în țara noastră multpătimită”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?