COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

Un analist politic a găsit o scuză pentru noua Guvernare

13 sep. 11:53   Politică
3223 14

Actuala guvernare este într-o situație specifică, eu nu cred că am mai avut asemenea situații în Republica Moldova și vă explic ce am în vedere: au ridicat prea mare valul așteptărilor în societate – a declarat analistul politic Igor Volnițchi.

Expertul a remarcat că, acest val i-a favorizat la prima etapă și i-a ajutat să obțină o majoritate confortabilă, însă acum aceste așteptări planează asupra lor ca sabia lui Damocles și noua guvernare înțelege acest lucru, că oamenii așteaptă rezultate și așteaptă rezultate imediate, de aceea ei au și recurs la aceste măsuri.

„Eu le zic cosmetice, ele sînt necesare într-adevăr, dar eu le zic cosmetice, de fațadă, în esență nu se va schimba situația în niciunul din sistemele vizate, schimbarea conducerii nu este o soluție, este împotrivirea sistemului, iar împotrivirea sistemului poate fi depășită doar prin reformă profundă. De aceea eu înclin să cred că la această etapă guvernarea merge conștient cu niște schimbări de fațadă, urmînd ca ulterior să vină cu abordări mult mai profunde, iar aceste schimbări cosmetice se fac dat fiind valul înalt de așteptări care este în societate”, a declarat el, într-un interviu pentru Europa Liberă, adăugînd faptul că se creează și unele precedente periculoase.

Volnițchi a spus că se creează nu un precedent, ci o serie întreagă de precedente care sînt periculoase, există o scuză pentru noua guvernare că au intenții nobile și acest lucru îl recunosc toți, însă după intenții nobile nu poți să pui mine cu efect întîrziat, sînt mine care vor exploda oarecum, transmite Noi.md cu referire la Tribuna.md.

„Și eu cred că o altă provocare a noii guvernări, după ce vor face aceste schimbări de fațadă, este să se gîndească cum să diminueze din efectul acestor mine care inevitabil la un moment dat vor exploda, fie că e vorba de o perspectivă de 4 ani sau de 8 ani, sînt chestii prea sensibile. Zic că e de înțeles ce face noua guvernare, dar cu siguranță vor trebui să chibzuiască și la diminuarea efectelor negative care vor surveni numaidecît”, a conchis analistul politic.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽