X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Bolea: "Am venit cu propuneri concrete pentru îmbunătățirea situației exporturilor"

11 aug. 2023,, 19:20   Politică
2540 0

Situația exporturilor, atît pentru agricultorii moldoveni, cît și pentru cei ucraineni, s-ar putea îmbunătăți. În acest sens, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a venit cu o listă de propuneri concrete în cadrul forumului de la Galați, la care au participat reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, României și Ucrainei.

„Vorbim despre necesitatea de a reconstrui sau a investi în infrastructura feroviară a Republicii Moldova și cea navală, care ar da un aport extraordinar, chiar ar putea dubla cantitatea de marfă exportată și tranzitată pe teritoriul Republicii Moldova într-un timp foarte scurt.

Evident, am vorbit despre investițiile în vămile din Republica Moldova, care ar permite fluidizarea traficului la frontieră, prin cele cinci puncte terestre de traversare a hotarului moldo-român, atît pentru exportatorii din Republica Moldova, cît și pentru exportatorii din Ucraina”, a spus Vladimir Bolea, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Oficialul a mai menționat că includerea Republicii Moldova în toate forumurile de soluționare a problemelor, atît pentru ucraineni, cît și pentru agricultorii din țara noastră, aduce un înalt grad de coeziune regională și face ca principiul european de solidaritate să fie unul autentic și adevărat.


1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?