X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Blocul politic ACUM va conlucra cu PSRM. Condițiile înaintate de PAS și PPDA

16 apr. 2019,, 13:31   Politică
4792 22

Blocul politic ACUM cere din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova semnarea unui angajament public că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat din Moldova.

Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, nu este vorba despre crearea unei coaliții între ACUM și PSRM, ci doar despre înțelegerea de a fi votate legi în Parlament.

"Considerăm oportună crearea unui unui grup de lucru format din deputații ACUM și PSRM pentru a lucra asupra unui pachet de legi", a adăugat Andrei Năstase, președintele PPDA.

Astfel, pînă în 25 aprilie, grupul în cauză trebuie să vină cu o concluzie în urma discuțiilor.

În cadrul grupului de lucru, PAS va fi reprezentat de către Sergiu Letvinenco, Mihai Popușoi și Oazu Nantoi, iar PPDA - de Alexandru Suslari, Chiril Moțpan și Igor Munteanu.


Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor face parte din acest grup pe motiv că cei înaintați sînt autorii legilor înregistrate anterior în Parlament și ar fi mult mai pregătiți decît cei doi lideri ai blocului.

Totodată, ACUM spune că va analiza și proiectele de legi propuse de către cei din PSRM.

Amintim că, la data de 12 aprilie, PSRM a declarat că este gata să facă o coaliție de guvernare cu Blocul politic ACUM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?