Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Biblioteca Națională va deveni Centru Național de Digitalizare? Proiect în Parlament

20 sep. 2023,, 16:30   Politică
2140 0

Parlamentul urmează să examineze o serie de reglementări menite să modernizeze activitatea bibliotecilor din țară și să ajusteze cadrul legal existent la capitolul biblioteconomie și știința informării.

Scopul inițiativei legislative este de a face bibliotecile mai accesibile și mai adaptate la nevoile comunităților locale, consolidînd rolul bibliotecii de serviciu public, notează Noi.md.

Proiectul conferă o definiție clară termenilor „bibliotecă”, „centru bilblioteconomic” și „document de bibliotecă”. De asemenea, sînt propuse o serie de modificări legate de diversificarea activităților bibliotecilor, în consonanță cu tendințele de modernizare și practicile internaționale în domeniu.

Potrivit noii redacții a legii, Biblioteca Națională a Moldovei va exercita funcția de Centru Național de Digitalizare și va asigura funcționarea Rezervei Naționale de Publicații.

Alte prevederi ale proiectului vizează măsuri pentru extinderea accesului la resursele bibliotecilor, inclusiv prin creșterea fondurilor de carte, pentru a oferi posibilitatea mai multor opțiuni de învățare și cercetare.


0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?