Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

BCS, după audierea miniștrilor: "PAS a transformat raportul în PR pre-electoral"

20 oct. 2023,, 09:24   Politică
2684 0

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) va sesiza Curtea Constituțională (CC), după ce s-au arătat nemulțumiți de prezentarea pe care au avut-o membrii Cabinetului de miniștri, în frunte cu premierul Dorin Recean, în cadrul prezentării raportului în Parlament, care a durat peste 8 ore, ca răspuns la moțiunea de cenzură depusă de opoziția parlamentară.

Anunțul a fost făcut de deputatul PSRM din cadrul BCS, Vlad Batrîncea, în discursul său de final din timpul ședinței parlamentare din 19 octombrie, care a durat pînă după miezul nopții, transmite Noi.md cu referire la Moldpres.

Batrîncea susține că „miniștrii PAS în discursurile lor au ignorat faptele prezentate în votul de neîncredere”.

„În loc de specificul problemelor reale, ei au preferat demagogia, incitând la retorică la ură. Mai mult decât atât, PAS a transformat raportul în PR pre-electoral. Vom apela la Curtea Constituțională, CEC și autoritatea judiciară, să forțăm Guvernul să respecte regulile legii și să vorbească despre problemele reale din țară”, a spus deputatul socialist.

Miniștrii, împreună cu premierul Dorin Recean, s-au prezentat joi, 19 octombrie, în plenul Parlamentului, ca răspuns la moțiunea de cenzură înaintată de BCS.


Fiecare ministru a prezentat raportul de activitate pe ultimii doi ani, enumerând atât realizările, cât și prioritățile de viitor. Opoziția parlamentară s-a arătat nemulțumită de o asemenea prezentare, calificând-o drept „încălcare”.

20
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?