Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

După 10 ore de dezbateri moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, respinsă

20 oct. 2023,, 07:23   Politică
2633 0

Tentativa opoziției de a demite Guvernul condus de Dorin Recean a eșuat.

După zece ore de dezbateri, moțiunea de cenzură înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Executivului a picat. 60 de deputați au votat contra, 16 pentru, iar 6 s-au abținut.

În discursul de încheiere, prim-ministrul a subliniat: „Eu niciodată n-o să ezit să dau cu capul de asfaltul legii oricine o încalcă”.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au afișat în sala Parlamentului pancarte cu diferite mesaje, în timpul examinării moțiunii de cenzură pe Guvernul Recean.

„Poporul dat cu capul de asfalt”, „Criza este sinonimul Guvernului Recean” și alte mesaje au fost scrie pe banerele afișate.


Menționăm că deputații BCS au depus pe 5 octombrie o moțiune de cenzură asupra activității executivului. Opoziția a criticat prețurile mari la produsele agroalimentare, la energia termică și gazele naturale, datoriile externe ale statului, despre care spun că au crescut semnificativ, și sînt nemulțumiți de gestionarea sectorului economic.

În apărarea lor, reprezentanții guvernării au declarat că s-au făcut eforturi financiare enorme pentru a evita un colaps social în Moldova.

7
0
0
1
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?