X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Sediul Ansamblului "Hecenii" va fi reparat

10 apr. 13:20   Societate
2975 0

Guvernul R. Moldova urmează să aloce fonduri pentru reparația sediului unde se antrenează tinerii dansatori ai ansamblului Hecenii, care au impresionat juriul și publicul unui concurs internațional.

În acest context, se pregătește o hotărîre a cabinetului de miniștri pentru a oferi 1,3 milioane de lei din Fondul de Rezervă, indicația fiind dată de premierul Dorin Recean în cadrul ședinței Executivului.

Oficialul a menționat că clădirea a fost inspectată și i-a solicitat ministrului Educației, Dan Perciun, să elaboreze proiectul hotărîrii pentru alocarea resurselor financiare.

„Sîntem mîndri de tinerii de la Heciul Nou, care ne-au adus faimă. După ce colegii au văzut condițiile în care se antrenează, am decis că trebuie să îi ajutăm. Este necesară o reparație în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei. Vă rog să pregătiți o hotărîre pentru alocarea acestor bani din Fondul de Rezervă”, a declarat Recean.

De asemenea, ministrului Culturii, Sergiu Prodan, i s-a solicitat să ia în considerare acest ansamblu la următoarea rectificare bugetară, pentru a beneficia de sprijin financiar.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?