Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Batrîncea cere claritate privind distribuirea fondurilor pentru refugiați

21 mar. 2022,, 16:16   Politică
2891 0

Vicepreşedintele parlamentului din partea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS) Vlad Bătrîncea le cere claritate autorităţilor Republicii Moldova în repartizarea fondurilor către organele administraţiei publice locale care urmează să primească refugiaţi din Ucraina.

Potrivit Infotag, el a cerut luni "preşedintelui şi miniştrilor să înceteze organizarea de acţiuni de PR în locurile în care sunt cazaţi refugiaţii şi să stabilească un mecanism clar de primire a acestora, să explice cum şi prin ce criterii este finanţată această activitate".

"Mai multe raioane au apelat la guvern pentru ajutor şi jumătate dintre ele nu au primit niciun sprijin, iar cele care au primit au beneficiat de doar 30-40%, sau chiar 10%-20% din suma necesară. Nu înţelegem care sunt criteriile de alocare a finanţării", a recunoscut reprezentantul opoziţiei.

Preşedinţii raioanelor Cahul şi Ştefan Vodă, Marcel Cheloş şi Vasile Maxim, au confirmat că au de la cîteva sute pînă la cîteva mii de refugiaţi, iar banii pentru întreţinerea acestora provin, de regulă, de la bugetele locale.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?