Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Barometrul Politic: PSRM și ACUM pierd un mandat, PDM și Partidul Nostru, cîștigă unul

26 dec. 2018,, 12:30   Politică
3258 4

Experții de la iData, care lansează săptămînal Barometrul Politic, estimează că în urma evenimentelor politice din ultima săptămînă PSRM și ACUM ar pierde un mandat, iar PDM și Partidul Nostru ar acumula cîte unul în plus.

Potrivit experților, asta s-ar datora în primul rînd ultimei disensiuni dintre PL și blocul ACUM, care ar pierde anumite voturi pe listele de partid.

Astfel, potrivit estimării din actuala săptămînă, PSRM ar lua 47 de mandate (față de 48 cu o săptămînă înainte), ACUM ar lua 29 de mandate (față de 30, cîte săptămîna trecută) iar PDM ar lua 18 (cu unul mai mult, față de săptămîna trecută. De asemenea, Partidul Șor este estimat cîștigător în aceleași două circumscripții plus alte 3 locuri pe listele de partid (ar însemna că ar trece pragul). PCRM este totodată cotat că ar cîștiga mandatul ce ia raioanele Criuleni și Dubăsari.

Noutatea acestei săptămîni ar fi că Partidul Nostru ar putea să ia un mandat de deputat în una din Circumscripțiile electorale din Bălți. Asta după ce săptămîna trecută Partidul Nostru anunțase că va participa la Alegerile Parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?