Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Apar nume ale posibililor viitori miniștri

14 noi. 2019,, 07:50   Politică
5111 1

Premierul desemnat, Ion Chicu, se pregătește să prezinte, în Parlament, în zilele ce urmează, lista cabinetului de miniștri. Astfel, actualul ministrul al Apărării, Pavel Voicu, ar putea fi candidatul pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Potrivit surselor UNIMEDIA, directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, va fi candidatul la funcția de ministru al Finanțelor, iar fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, China și Germania, Aurel Ciocoi, va fi ministru desemnat al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Acum, Ciocoi este consilier prezidențial pe politică externă.

Ion Chicu a fost desemnat la funcția de prim-ministru prin decret prezidențial, de către șeful statului Igor Dodon.

UNIMEDIA amintește că Guvernul Sandu a căzut, cu votul a 63 de deputați PSRM și PD. Executivul a fost demis prin moțiune de cenzură. Iar astăzi dimineață, Igor Dodon a avut consultări cu fiecare dintre fracțiunile parlamentare.

În urma discuțiilor, fracțiunea Blocului ACUM a insistat pe revenirea Maiei Sandu în fruntea Executivului, cu aceeași componență a cabinetului de miniștri. Deputații Partidului Șor au anunțat că preferă alegeri anticipate și nu vor susține un eventual Guvern minoritar. Asta în timp ce PD s-a arătat dispus să discute susținerea unui eventual Guvern minoritar, dar fără a crea o coaliție de guvernare cu PSRM. Ulterior, fracțiunea PSRM a declarat că inițiază discuțiile privind crearea unui Guvern tehnocrat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?