Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Dorin Chirtoacă, despre referendumul privind aderarea la UE: Este mai degrabă o chestiune politică

15 iun. 11:15   Politică
2635 2

Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă, crede că referendumul privind aderarea la UE, din acest an, nu rezolvă mare lucru doar încurajează populația. Potrivit lui, oricum înainte de aderare va mai fi nevoie de un astfel de referendum.

“El acuma nu rezolvă mare lucru doar încurajează populația. Da, se trece în Constituție și asta se putea face doar prin votul Parlamentului. Noi vom mai avea nevoie de un referendum cînd vom adera, dacă vom adera pentru că atunci se face delegarea de suveranitate. Vom face de două ori același lucru. Acum este mai degrabă o chestiune politică pentru a împinge și a forța alegerile prezidențiale. Nu este un lucru rău în contextul general, dar modul în care a fost începută treaba, faptul că s-a depășit cadrul legal, că nu a fost o inițiativă comună a tuturor asta ar putea să demotiveze și din participare, și din susținere”, spune Dorin Chirtoacă.

Precizăm că pe data de 20 octombrie, în Republica Moldova se va desfășura referendumul republican constituțional la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Referendumul va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

8
3
1
1
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?