X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Ambasador: Eu cred că Moldova va deveni membru al familiei europene

17 aug. 07:14   Politică
1510 0

„În cazul Lituaniei, procesul de aderare la Uniunea Europeană a durat 10 ani, totul s-a desfășurat foarte rapid. În cazul R. Moldova, acest parcurs va fi determinat atît de acțiunile cetățenilor, cît și de cele ale guvernării, de mecanismele deținute în realizarea reformelor”.

Despre aceasta declară Kestutis Kudzmanas, Ambasadorul Lituaniei la Chișinău, care își va încheia mandatul în Republica Moldova la finalul acestei săptămîni, transmite ziarulnational.md.

Potrivit diplomatului lituanian, odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova deja s-a angajat să realizeze mai multe reforme în domeniile-cheie.

„UE s-a responsabilizat să vă ajute în acest proces, atît prin acordarea expertizei necesare, cît și din punct de vedere financiar.

Deja de mulți ani sînteți angajați în acest proces. Reforma justiției și lupta cu corupția sînt absolut prioritare, deoarece acestea reprezintă un garant al democrației.


Un prim pas ar fi aprecierea tuturor sectoarelor, la ce etapă se află și ce acțiuni necesită a fi întreprinse”, a spus Kestutis Kudzmanas într-un interviu acordat Agenției „Moldpres”.

Diplomatul a mai menționat că Republica Moldova a fost pregătită pentru a primi statutul de țară-candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Guvernarea a fost foarte activă, interesele republicii au fost promovate intens la Bruxelles de statele care vă susțin, inclusiv de Lituania. Eu cred că Republica Moldova va deveni membru al familiei europene, lucrurile se mișcă în această direcție și credem că este o direcție corectă, spre binele întregii societăți”, a spus ambasadorul lituanian.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав