X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadoarea Tatiana Molcean, aprobată în calitate de președintă a Adunării Generale a OMPI

5 oct. 2021,, 08:28   Politică
2461 1

În cadrul celei de-a 62-a runde de Adunări ale statelor membre ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), ambasadoarea Tatiana Molcean, reprezentanta permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Oficiul ONU și alte Organizații Internaționale la Geneva, a fost aprobată în calitate de președintă a Adunării Generale OMPI.

Mandatul va fi exercitat pe parcursul a doi ani și va debuta imediat după finalizarea lucrărilor celei de-a 62-a runde de Adunări OMPI, care se desfășoară în aceste zile la Geneva (4 – 8 octombrie 2021). Este o premieră pentru diplomația Republicii Moldova cînd un reprezentant al țării preia o funcție de asemenea nivel în cadrul unei organizații internaționale din sistemul ONU. Preluarea la această etapă a mandatului comportă și o încărcătură simbolică, Republica Moldova marcînd în anul 2021 aniversarea de 30 de ani de la aderarea la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

Prezidarea Adunării Generale a OMPI va oferi posibilitatea Republicii Moldova de a aplica în practică obiectivul politicii externe de conectare activă la agenda priorităților globale. Republica Moldova va fi un membru activ în setarea agendei globale în domeniul proprietății intelectuale, participînd direct la dezbaterile privind subiectele cheie de pe agenda instituției.

„În mod aparte, voi continua efortul de facilitare a interacțiunii dintre aplicarea în practică a instrumentele de protecție a proprietății intelectuale și soluționarea prin inovare, transfer de tehnologii și comerț a problemelor acute din domeniul sănătății. Prioritate va fi acordată, de asemenea, promovării inovării în rîndul tinerilor, dar și aspectelor de gen” – a declarat ambasadoarea Tatiana Molcean, cu ocazia aprobării în înalta funcție.

De menționat că oganizația Mondială a Proprietății Intelectuale a fost creată în 1967 și întrunește în prezent 193 de state membre. Rolul principal al organizației este promovarea unui sistem internațional al Proprietății Intelectuale echilibrat și efectiv, care permite dezvoltarea inovațiilor și creativității pentru beneficiul tuturor. Republica Moldova a devenit membru al OMPI în anul 1991.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?