Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Alexandr Lukașenko își exprimă condoleanțele în legătură la decesul lui Mircea Snegur

16 sep. 2023,, 21:18   Politică
2711 0

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a transmis condoleanțe familiei și prietenilor primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care a decedat în noaptea de 14 septembrie și a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Chișinău.

Despre aceasta a comunicat agenția BelTA cu referire la serviciul de presă al liderului belarus.

"Soarta politică a lui Mircea Ivanovici Snegur a fost indisolubil legată de afirmarea Republicii Moldova ca stat suveran, membru cu drepturi depline al organizațiilor internaționale și participant la asociații de integrare, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite și Comunitatea Statelor Independente", se arată în scrisoarea de condoleanțe.

"Belarusul își amintește că în timpul președinției sale au fost încheiate documente fundamentale ale relațiilor belaruso-moldovenești, în special Tratatul privind relațiile de prietenie și cooperare, iar Mircea Ivanovici însuși a luat parte la deschiderea Ambasadei Belarusului la Chișinău în 1995. Vestea morții primului președinte al Republicii Moldova a fost primită în Belarus cu profundă tristețe. Împreună cu dumneavoastră, deplîng pierderea de neînlocuit și vă doresc tărie de caracter și curaj", și-a exprimat condoleanțele Alexandr Lukașenko.

9
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?