Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Premierul Dorin Recean a exprimat un mesaj de condoleanțe în legătură cu tragedia din Cehia

22 dec. 2023,, 09:34   Societate
2701 0

Prim-ministrul Dorin Recean și-a exprimat solidaritatea cu poporul Cehiei, în urma atacului sîngeros produs în Praga, în care 15 oameni au fost uciși.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Recean a transmis condoleanțe familiilor victimelor și poporului ceh.

„Am aflat cu tristețe știrile sfîșietoare despre tragicul incident armat din Praga. Transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporul ceh. În aceste momente de durere, sîntem uniți în tristețe și solidaritate cu Cehia”, a scris premierul pe Twitter.

Amintim că, mai multe persoane au fost ucise și rănite într-un incident armat în apropierea unei universități situate în centrul capitalei cehe Praga,

Atacatorul care a deschis focul, joi, la Universitatea Carolină din Praga și a ucis cel puțin 15 oameni, era student la Facultatea de Arte în cadrul aceleiași instituții, relatează BBC. Avea 24 de ani și locuia într-un sat aflat la 21 de kilometri de capitala Cehiei.


Potrivit autorităților cehe, atacatorul ar fi fost inspirat de masacre similare care au avut loc în străinătate. Atacul în masă de astăzi nu are legătură cu terorismul internațional, a declarat ministrul ceh de Interne Vit Rakusan. După ce a comis masacrul, atacatorul a fost găsit mort la Facultatea de Arte a universității. Tatăl acestuia a fost găsit mort astăzi, a mai anunțat poliția.

3
0
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?