Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alaiba sugerează ANRE să se mute într-un sediu modest

14 feb. 2022,, 09:39   Politică
2819 3

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe al Parlamentului, Dumitru Alaiba, „recomandă insistent” Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să identifice un alt sediu, mai modest, din proprietatea statului unde ar urma să-și continuie activitatea. Asta după ce Ziarul de Gardă a scris despre faptul că ANRE achită peste 7 milioane de lei lunar pentru chiria imobilului luxos în care își are sediul, banii care ajung la un om de afaceri certat cu legea.

„Am adresat o circulară către toate instituțiile supravegheate de comisia mea (CNPF, BNM, ANRE, ANSC, CC) cu solicitarea să îmi dea informație urgent despre ce contracte de chirie mai au sau au avut în ultimii 5 ani, cum au identificat anume acele sedii, cît plătesc/au plătit, cine sînt beneficiarii efectivi ai imobilelor cu care instituțiile statului semnează contracte de chirie de milioane. De asemenea am adresat un demers către ANRE cu solicitarea informației detaliate despre cum anume s-a identificat acel sediu din centrul Chișinăului și cu recomandarea insistentă să identifice un sediu mai modest din proprietatea statului”, a scris parlamentarul, transmite Noi.md cu referire la sinteza.org.


Potrivit lui, una din soluții pentru ANRE ar fi să meargă în aceeași clădire unde activează Consiliul Concurenței. Mai exact, este vorba despre clădirea de pe strada Aleco Russo din sectorul Rîșcani al capitalei.

„Consiliul Concurenței plătea pînă recent 5 milioane pe an. ANRE – 7 milioane pe an. Pare a fi o metodă sistemică. Să plece la stat cu sediul. Să numească asta imixtiune în activitatea unei instituții independente, dacă doresc. Curînd, în cîteva luni, toate aceste instituții o să vină la Comisia Economie Buget și Finanțe cu rapoartele anuale, inclusiv ANRE. O să vreau un rezultat pînă atunci”, a mai adăugat el, conform deschide.md.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?