X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ajutorul de 100.000.000 euro pentru R. Moldova va fi examinat astăzi de UE

10 iun. 2020,, 09:30   Politică
4880 6

Astăzi, 10 iunie, va avea loc Reuniunea online a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova, la care vor participa și reprezentanți ai Parlamentului European și ai Parlamentului R. Moldova.

Potrivit eurodeputatului Siegfried Mureșan, în cadrul ședinței vor fi discutate mai multe subiecte, printre care și asistența macrofinanciară de 100.000.000 euro pentru țara noastră, transmite Știri.md.

„Vom analiza implementarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, vom vorbi despre asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro a Uniunii Europene pentru Republica Moldova și despre alte teme importante ale relației UE - Republica Moldova.

Vom discuta, totodată, și despre ajutorul oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Uniunea Europeană sprijină în continuare parcursul european al Republicii Moldova, însă procesul de implementare al reformelor la Chișinău rămîne un aspect important pentru acordarea asistenței macrofinanciare.


Progresele din domeniul justiției și administrației publice, consolidarea statului de drept, dar și lupta împotriva corupției rămîn principalele reforme necesare pentru acordarea în continuare a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene”, a menționat eurodeputatul pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?