X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Agenda de reforme a Parlamentului de legislatura a XI-a, discutată cu reprezentanții Congresului Deputaților Regatului Spaniei

8 noi. 2022,, 18:30   Politică
1906 0

În cadrul vizitei în Republica Moldova, delegația Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului Deputaților Regatului Spaniei a avut mai multe întrevederi cu membrii comisiilor permanente. Discuțiile s-au axat pe agenda de reforme a Parlamentului de legislatura a XI-a, situația de securitate, criza energetică și parcursul european al țării noastre.

Delegația spaniolă s-a întîlnit cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu membrii acesteia. Oficialii au discutat despre posibilitățile de intensificare a colaborării interparlamentare.

08.11.2022 –Vizita în Republica Moldova a delegației Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului Deputaților Regatului Spaniei

Membrii Comisei pentru afaceri externe din cadrul Congresului Deputaților Regatului Spaniei au avut o discuție și cu președintele Comisiei securitate, apărare și ordine publică, Lilian Carp. Participanții la întrevedere s-au referit la criza de securitate din regiune.

Programul vizitei oficiale a mai inclus și o întrevedere cu membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie, în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile de susținere a populației. De asemenea, deputații spanioli s-au întîlnit cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Regatul Spaniei și președinta acestuia, Veronica Roșca.


În perioada 6 – 10 noiembrie, o delegație a Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului Deputaților Regatului Spaniei se află într-o vizită în Republica Moldova. Deputații spanioli s-au întîlnit cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. De asemenea, mai sînt planificate discuții cu Președinta țării, Maia Sandu, cu Prim-ministra Natalia Gavrilița și cu membri ai Guvernului.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?