COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A rămas fără fotoliu de primar și întors în cursa electorală

A rămas fără fotoliu de primar și întors în cursa electorală

Candidatul Partidului Liberal Democrat la funcția de primar al satului Filipeni din Leova, Tudor Camerzan, a fost astăzi întors în cursa electorală și se va duela în turul doi de scrutin cu reprezentantul Partidului Democrat, Vasile Grosu.

Inițial, Grosu fusese declarat învingător al cursei electorale din primul tur, după ce i-a fost atribuit un vot pe care membrii comisiei îl declarase „invalid”. După ce reprezentanții PLDM au pornit un scandal și au acuzat comisia de fraudă, situația s-a schimbat.

„Era un buletin murdar de cerneală în care nu se înțelegea clar în dreptul cărui candidat e pusă ștampila „votat”. Cînd a fost depistat, buletinul a fost anulat. După ce s-a terminat numărarea tuturor voturilor și s-a văzut că lui Vasile Grosu nu-i ajunge un vot să cîștige alegerile, comisia a decis să valideze acel buletin murdar de cerneală în favoarea lui. Observatorul nostru s-a certat în comisie pînă la ora 04:00 dimineață și, totuși, procesul-verbal a fost completat și Grosu – desemnat cîștigător”, ne-a povestit Tudor Camerzan.


Ieri, echipa PLDM a decis să se adreseze în instanța de judecată pentru a-și face dreptate și a demonstra fraudarea votului și a mers cu avocatul la judecătorie. De acolo, candidatul PLDM a fost întors la Consiliul Electoral de Circumscripție.

După lungi discuții, s-a decis modificarea procesului-verbal cu rezultatele alegerilor din 20 octombrie și Tudor Camerzan a fost anunțat că se va duela în turul doi de scrutin cu democratul Vasile Grosu.

Pe site-ul Comisiei Electorale Centrale au fost deja modificate datele și se anunță turul doi de alegeri la Filipeni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load