Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

A fost stabilit un plafon care nu trebuie să fie depășit de șefii de guvern în folosirea mașinilor oficiale

21 dec. 2023,, 11:16   Politică
3034 0

Prim-ministrul R. Moldova și vicepremierii vor putea utiliza automobilele de serviciu nelimitat și în orice parte a zilei, spre deosebire de subalternii lor din Guvern sau angajații de la Președinție pentru care vor fi impuse limite.

Un proiect de hotărîre privind reglementarea utilizării autovehiculelor de serviciu de către autoritățile publice și autoritățile administrației publice, ce urmează a fi examinată astăzi de Guvern, stabilește distanțe exacte pe care nu trebuie să le depășească, în decursul unui an, mașinile guvernamentale folosite de persoanele cu funcții de demnitate publică și cu funcții de conducere din cadrul Cancelariei de Stat, al ministerelor și altor autorități administrative centrale, personalul din cabinetul prim-ministrului, precum și a conducătorilor autorităților din subordinea ministerelor, transmite ziarulnational.

Astfel, potrivit documentului, premierului îi revin trei automobile de serviciu pe care le poate folosi oricînd și oricît, iar vicepremierilor - cîte o mașină guvernamentală.

Miniștrii, secretarul general al Guvernului și președinții Curții Constituționale, Curții Supreme de Justiție vor trebui să nu depășească un parcurs de 22 000 de kilometri pe an și vor utiliza mașinile de serviciu numai pe durata timpului de muncă.

Într-o distanță mai mică, de 20 de mii de kilometri pe an, vor trebui să se încadreze ceilalți funcționari din cadrul ministerelor, dar și de la Președinție, care vor folosi mașinile de serviciu doar în timpul orelor de muncă.

Foștii președinți și ex-premierii au la dispoziție nu mai mult de 12 000 de kilometri anual pe care să-i parcurgă cu mașinile puse la dispoziție de către Baza auto a Cancelariei de Stat.

4
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?