COVID-19 în MOLDOVA

Acţiunile Twitter au crescut, după anunţarea unui avans record al numărului de utilizatori zilnici

Acţiunile Twitter au crescut, după anunţarea unui avans record al numărului de utilizatori zilnici

Acţiunile Twitter Inc au urcat joi cu 4% la Bursa din New York, după ce reţeaua socială a anunţat cea mai mare creştere anuală a numărului de utilizatori zilnici care pot vedea reclame (mDAU), transmite Reuters.

Compania cu sediul la San Francisco a informat că numărul mediu al utilizatorii activi zilnic care pot genera venituri (mDAU) a crescut în ritm anual cu 34%, la 186 de milioane, în timp ce analiştii se aşteptau la 176 milioane. Creşterea a fost condusă de factori externi, cum ar fi măsurile de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus şi sporirea conversaţiilor legate de (COVID-19).

Dar vânzările de publicitate (care reprezintă 82% din veniturile Twitter) au scăzut cu 23% în trimestrul doi, la 562 milioane de dolari, în timp ce analiştii previzionau 585 milioane de dolari, conform datelor Refinitiv.

Veniturile totale s-au situat la 683 milioane de dolari, în scădere cu 19%.

De asemenea, compania a raportat în trimestrul doi pierderi de 1,2 miliarde de dolari, în principal în urma inversării unui avantaj fiscal din 2019, când firma a transferat în Irlanda proprietatea intelectuală. Din cauza pierderilor înregistrate în trimestrul doi, Twitter nu a făcut suficienţi bani pentru a profita de pe urma avantajului fiscal.

În urma excluderii impactului inversării avantajului fiscal, Twitter a înregistrat o pierdere de 127 milioane de dolari, sau 0,16 dolari pe acţiune, în linie cu aşteptările analiştilor, de 125 milioane de dolari.

Anul trecut compania a raportat un profit ajustat de 37 milioane de dolari.

Costurile şi cheltuielile au urcat cu 5%, la 807 milioane de dolari, iar compania se aşteaptă la o creştere a cheltuielilor de peste 10% în trimestrul trei.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load