Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Restaurantele și cafenelele nu-și vor mai „alunga” clienții după ora 20:00

30 apr. 2021,, 09:27   Societate
10979 0

Liber la ieșiti în oraș! Restaurantele și cafenelele au revenit la programul vechi de activitate, așa că nu vor mai fi obligate să-și alunge clienții odată cu venirea orei 20:00.

Chiar dacă vor activa pînă tîrziu, reprezentanții HoReCa sînt obligați să respecte mai multe măsuri, printre care:

9. Administratorii unităților de alimentaţie publică vor asigura respectarea următoarelor măsuri specifice de prevenire și control al infecției COVID – 19:

9.1. Monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor, inclusiv termometria, la începutul zilei de muncă, cu asigurarea evidenţei. În caz de depistare a unor simptome ale infecţiei respiratorii acute, angajatul nu se admite la serviciu, se autoizolează şi informează medicul de familie.

9.2. Asigurarea personalului cu cantităţi suficiente de echipament de protecţie personală (măşti, mănuşi, şorţuri şi viziere, după caz). Monitorizarea portului corect al măștilor (masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul), precum și a frecvenței de schimbare a echipamentului de protecție.


9.3. Instalarea la intrare în locuri vizibile a dozatoarelor cu dezinfectant pentru mîini pe bază de alcool.

9.4. Efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în unitatea de alimentație publică a fiecărui vizitator/cumpărător, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă şi informarea lor despre necesitatea consultării medicului.

9.5. Excluderea posibilităților de creare a aglomerațiilor prin asigurarea respectării distanței fizice de 1 metru între persoane. Se va admite deservirea concomitentă la mese a maximum 4 persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii unei familii.

9.6. Asigurarea folosirii unor grupuri sanitare separate pentru personal şi vizitatori.

9.7. Aplicarea ecranelor de protecţie din plexiglas/sticlă la case şi locurile de preluare a comenzilor.

9.8. Asigurarea condiţiilor pentru respectarea igienei mîinilor, după fiecare client, la prepararea bucatelor - înainte şi după orice contact cu produsele alimentare.

9.9. Igienizarea şi dezinfectarea meselor de deservire după fiecare client.

9.10. Igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor de lucru a personalului, spaţiilor de deservire şi grupurilor sanitare la fiecare 2 ore, cu înregistrarea acestor lucrări într-un registru special, ținut de operator în formă liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?