Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cum este posibil acest lucru? Vaccinul anti-COVID-19, testat din 2017?

12 sep. 2022,, 13:45   Societate
4161 0

Europarlamentarul din România Cristian Terheș a pus o întrebare interesantă: cum puteau fi efectuate testele unui vaccin împotriva COVID-19 în 2017, 2018, 2019, așa cum se menționează în raportul EMA (Agenția Europeană a Medicamentului)?

Vorbind în Parlamentul European, el a menționat că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în raportul său a descris studiile clinice care au fost efectuate pentru toate vaccinurile. În cazul companiei „Moderna”, de exemplu, au fost furnizate date că vaccinul a fost testat în 2017, 2018, 2019, relatează Noi.md

"Deci, cum putea fi testat acest vaccin într-un moment în care am aflat despre virus abia în decembrie 2019? A doua întrebare: contracte. Menționați că există informații secrete sau confidențiale în aceste contracte care ar trebui să vă protejeze interesele. Acum întrebarea mea către dvs. este: ce rămîne cu interesele noastre și cu interesele cetățenilor europeni? Pentru că o parte din paginile contractului dintre Comisia Europeană și compania Moderna arată așa (afișează pătrate negre are acoperă textul). Și vă întreb. : credeți că așa ceva este corect față de noi toți?Vorbim despre vaccinuri, rapeluri, vorbim despre un produs medical cînd nici măcar nu știm termenii contractului?Deci întrebarea mea care v-o adresez personal, domnule Borel: cînd veți face publici toți termenii contractului pe care l-ați semnat cu Comisia Europeană și cu statele membre UE?”, a întrebat Christian Terheș.

El a ridicat o altă întrebare cu privire la problema obligațiilor: de ce transferați răspunderea către guverne și către oamenii care au primit aceste vaccinuri și s-ar putea să aibă efecte secundare de la acestea, atunci cînd obțineți toate profiturile, indiferent de calitatea "boosterelor voastre bivalente"?
"Ați declarat că aceste boostere au fost solicitate de guvernul SUA, care la fel le-a aprobat fără studii clinice pe oameni. Credeți că este corect? Credeți că le putem cere europenilor să se injecteze cu un medicament care nu a trecut de toate studii clinice necesare sau nici un fel de studii pe oameni?”, a întrebat retoric europarlamentarul român.



9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?