Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Cum să previi apariţia varicelor! ©

18 iun. 2020,, 09:32   Societate
3398 0

Boala varicoasă sau varicele la nivelul membrelor inferioare, se manifestă prin prezenţa unor vene superficiale dilatate, anormale. Acestea formează sub piele ,,săculeţi’’, în care circulaţia sangvină stagnează şi poate favoriza formarea trombilor în vase. Pe lângă faptul că varicele sunt total inestetice şi crează un disconfort major, prezenţa acestora poate conduce treptat la apariţia unor complicaţii serioase pentru sănătate. De aceea, este potrivit să opreşti la timp dezvoltarea varicelor!

Potrivit statisticilor oficiale, 15-25% din populația adultă a planetei suferă de varice la picioare, însă aceste cifre în realitate sunt cu mult mai mari, deoarece o bună parte din populaţie nu se adresează la medic şi nu este inclusă în datele statistice. Semnele timpurii de boală varicoasă se regăsesc la jumătate din populaţie, iar la femei – de două ori mai frecvent.

În ciuda faptului că stilul de viață sănătos reduce riscul de a dezvolta varice, ereditatea, unul dintre cei mai importanți factori de risc în boala varicoasă, are o pondere maximală în apariţia maladiei. În cazul în care ambii părinți sunt bolnavi, riscul de a dezvolta varice la picioare creşte cu până la 60%. Totuşi, riscul de a dezvolta boala nu este o sentinţă! În cazul în care comporţi predispoziţie ereditară şi ai pereţii venoşi fragili, aplicarea măsurilor de prevenţie te feresc de boala varicoasă.

Persoanele cu risc înalt de boală varicoasă

Varicele afectează în special persoanele care petrec timp îndelungat în poziţie ortostatică, dar şi pe cele care duc un mod sedentar de viaţă, întrucât contracţia muşchilor gambieri este un factor ce contribuie la propulsarea sângelui venos către inimă. Boala varicoasă se întâlneşte de la vârste tinere: la chelneri, profesori, chirurgi, frizeri, dar şi la cei care petrec mult timp în poziţie şezândă, picior peste picior, la birou, în faţa calculatorului.

De ce apar varicele?

Chiar dacă boala varicoasă a membrelor inferioare are legătură cu anumite profesii ce presupun ortostatismul prelungit, dezvoltarea varicelor este condiţionată mai degrabă de anumiţi factori individuali, ereditari şi genetici: anomalii de traiect ale venelor picioarelor, pereţi venoşi fragili, anomalii şi degenerescenţe ale valvelor venoase.

Cum se manifestă boala varicoasă la nivelul membrelor inferioare?

În stadiile incipiente, semnele bolii sunt de multe ori neglijate, întrucât senzaţiile de arsură şi ,,picioare grele’’ la sfârşitul zilei, sunt frecvent atribuite oboselii fizice. Treptat, pielea de pe picioare devine umflată, păstoasă, iar încălţările încearcă să te strângă chiar de dimineaţă. În acelaşi timp, poţi suferi de crampe la picioare. Ulterior, apar schimbări vasculare pe picioare, care amintesc ,,pânza de păianjen’’ori ,,steluţele’’.

Ce complicaţii dezvoltă boala varicoasă?

Varicele nu generează doar modificări de estetică. Acesta dezvoltă în timp o serie de complicaţii severe. Pielea de deasupra dilatărilor varicoase se subţiază şi atunci aceasta se poate rupe provocând sângerare.

Peretele varicelor se poate sparge sub piele conferind tegumentului un aspect caracteristic, de culoare maronie. Alteori, pielea se atrofiază, se subţiază şi formează o ulceraţie, ce se infectează şi zemuieşte luni în şir, numit ulcer varicos.

O altă complicaţie prezintă tromboza venoasă, în care sângele poate coagula în porţiunile venoase dilatate generând tromboza venoasă superficială. Aceasta poate conduce la inflamaţia ţesuturilor vecine şi dezvoltarea unei alte complicaţii a bolii varicoase, şi anume tromboflebita venelor superficiale, extrem de dureroasă.

Uneori, tromboza se poate extinde la sistemul venos profund al piciorului, dezvoltând tromboza venoasă profundă, iar ruperea şi migrarea spre inimă a cheagului poate bloca circulaţia pulmonară şi genera trombembolism pulmonar masiv, o situaţie incompatibilă cu viaţa. În acelaşi timp, trombozele repetate conduc la dilatarea şi mai pronunţată a venelor şi apariţia insuficienţei venoase cronice.

Întrucât pot conduce la complicaţii severe, varicele membrelor inferioare trebuie prevenite şi tratate la timp, îndată ce observi că te confrunţi cu senzaţia de ,,picioare grele’’, întrucât odată afectate, nu este cu putinţă să restabileşti structura peretelui venos.

Cum previi dezvoltarea varicelor?

În 90% dintre cazuri, prevenţia este considerată cel mai bun tratament pentru varice. Dacă faci parte din grupul persoanelor cu risc înalt sau ai observat că te confrunţi cu semne timpurii de boală varicoasă, ia în considerare revizuirea stilului tău de viață, practicarea exerciţiilor fizice, adoptarea unei diete sănătoase, eliminarea excesului în greutate şi purtarea unor modele de încălţăminte confortabilă.

Descoperirile recente din domeniul farmaceutic oferă o mare varietate de medicamente şi produse cosmetice speciale destinate prevenirii varicelor. Între acestea, se acordă o atenţie deosebită preparatelor pe bază de diosmină, un grup de bioflavonoizi de origine vegetală.

Phlebodia 600 te ajută să previi şi să tratezi boala varicoasă!

Produsul medicamentos Phlebodia 600, pe bază de diosmină purificată, este un remediu venotonic şi angioprotector. Phlebodia 600:

  • îmbunătăţeşte tonusul vascular venos
  • ameliorează circulaţia sângelui la nivelul picioarelor
  • scade riscul trombozei
  • combate inflamaţia la nivelul venelor
  • îmbunătăţeşte drenajul limfatic.

Care sunt avantajele preparatului venotonic Phlebodia 600?

  • Medicamentul are în compoziţie diosmină, un bioflavonoid purificat, cu proprietăţi antioxidante, obţinut din coaja de portocală;
  • Phlebodia 600 este un medicament venotonic, produs de către compania farmaceutică franceză Laboratoires INNOTHERA.
  • Preparatul Phlebodia 600 este comod în utilizare, fiind administrat în doză de un comprimat pe zi.
  • Phlebodia 600 acţionează asupra peretelui venos din interior, spre deosebire de alte forme medicamentoase, precum unguentele şi gelurile, ce nu au capacitatea de a acţiona asupra venelor de calibru mai mare.
  • Preparatul poate fi folosit concomitent cu compresele elastice aplicate la nivelul picioarelor, fără a crea disconfort.
  • Phlebodia 600 este bine tolerat, având o incidenţă extrem de scăzută a reacţiilor adverse.

Indicaţii pentru folosire:

Phlebodia 600 este recomandat în:

  • boala varicoasă a membrelor inferioare sau varice
  • edeme
  • boala hemoroidală
  • insuficienţă limfatică cronică cauzată de obezitate, stilul de viață sedentar, ortostatism prelungit, tulburări metabolice.

Phlebodia 600 – spune NU varicelor şi hemoroizilor!

PHLEBODIA 600, comprimate filmate 600mg Nr.15, Nr.18, Nr.30 Certificat de Înregistrare în RM Nr.22738 din 09.09.2016

Laboratoires Innothera, France,

22, avenue Aristide Briand, 94110 Arcueil.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?