Unii profesori din nordul țării merg la muncă pe jos cîțiva kilometri

15 sep. 16:15   Nordul Moldovei
2182 0

În gimnaziul din satul Bădiceni, învață în jur de 200 de elevi. Cinci pedagogi din această instituție fac naveta și în satele Șeptelici, Rublenița, Cremenciuc și Sobari. Dimineața se deplasează cu transportul public, iar la întoarcere, în unele zile pe jos. Din acesta motiv, unele profesoare au făcut și lecții de șoferie.

„Eu sunt prima profesoară din instituție care am acceptat să cumulez în satul Sobari. Acesta se află la 6 km de instituția noastră și îmi vine foarte greu să mă deplasez. Al treilea an cumulez în a doua instituție în satul Cremenciuc care se află la 15 km de domiciliul meu și reiese că de trei ori pe săptămână eu fac 30 km cu automobilul personal tur-retur”, spune profesoara Rodica Tetelea.

„Este foarte greu să revin în localitatea mea, mai ales, după prînz, practic, nu este transport. Atunci mi-am pus obiectivul să șofez și de un an de zile am luat permisul”, adaugă Snejana Eftodi, o altă profesoară, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

Directoroarea gimnaziului din Bădiceni susține că din această cauză procesul educațional este dat peste cap.

„În satul Șeptelici, merg toate trei cu o mașină și ne străduim să le punem în aceeași zi. Și cu organizarea ședințelor este greu, mereu cineva lipsește”, afirmă directoarea gimnaziului Bădiceni, Angela Gumenco.


Anul acesta, Direcția Învățământ Soroca a solicitat Ministerului Educației să fie repartizeze 14 cadre didactice pentru instituțiile de învățământ din raion, însă, doar două tinere au acceptat și s-a angajat în calitate de educator în grădinițe.

1
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?